Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Mniej GB RAMU NA WINDOWS XP

Virqoal

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wydaję mi się że win xp czyta tylko 3.5gb ramu.

Edit@O up szybszy.

... May the odds be ever in your favour ... All you need is love ... Now boy, now you own me ...

Opublikowano

no dokłądnie tak musisz mieć system 64Bit aby czyał ci cały RAM jest też XP 64 bit

Opublikowano

nie wiem kto cie tak poinformował ale normalnie XP x64 obsługuje 128Gb RAM bezproblemowo jednak nie nadaje się całkowicie do gier czy programów

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

A ja mam inne pytanie.. Po co wgl żeś zmieniał system na XP ? Jeśli miałeś 7 ??

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

nie nadaje się tylko z powodu niekompatybilności, zgodności i obsługą bibliotek czy programów 32-bitowych

@ UP właśnie po co zmieniać system skoro działa jak należy poprzedni

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

I tak nadal będzie działać 3,5gb tego nie da sie programowo zmienić jedynie przez wgranie systemu 64bitowego

Opublikowano

Już okej jest . Zainstalowałem pewne rozszerzenie i już na windows ultimate lite edition x32bit mam 8gb ramu

dowód

1336898950-U399432.jpg

Taaa to czemu w Wersja systemu pisze win7 i all jest z win7?

... May the odds be ever in your favour ... All you need is love ... Now boy, now you own me ...

Opublikowano

nie nie masz 8Gb dla systemu tylko w komputerze

system użyje tylko 4Gb i nic więcej bo nie może zaadresować ( odczytać i użyć ) pamięci powyżej 4Gb , a ty jak widzę masz problem w zrozumieniu tego że tylko systemy x64 potrafią OBSŁUŻYĆ więcej pamięci niż 4Gb

PAE którego użyłeś niby to umożliwia na dostęp do pamięci powyżej 4Gb w pewien sposób ( oficjalna poprawka Microsoftu jest ale nie bierze odpowiedzialności i problemów z tym związanych producent na siebie jeśli użyjesz, support też nie wspiera porad i rozwiązań problemu ) ale pełna obsługa pamięci jest tylko na 64 bitowym systemie. PAE stosuje się raczej w systemach serwerowych a nie w zwykłych

więc na przyszłość jeśli będziesz miał problemy i pady w programach, niemożnośc ich uruchomienia czy zawieszanie się nie pytaj na forum o rozwiązanie problemu bo rozwiązanie już masz gotowe dlaczego są problemy ;)

a co do tego cudownego rozwiązania/poprawki to tylko wpisać w notatniku /PAE do lini komend startu systemu , ot cała filozofia

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...